23 листопада 2017, 12:29, Насіння

На Житомирщині побудують насіннєвий завод та завод з виробництва біоетанолу

Насіннєвий завод буде розташовуватися в селі Почуйки, Попільнянського району області. Його будівництво почалося в 2014 році, і в планах — завершення в 2018. Завод будується за новітніми технологіями з дотриманням на найвищому рівні всіх екологічних норм на базі вже існуючого насіннєвого заводу, повідомляє Житомирська ОДА.

Крім цього, будівництво заводу передбачає розвиток інфраструктури села — нова дорога від села Почуйки до смт Ставище, нова амбулаторія. Для молоді відкриються можливості для розвитку — стажування на підприємствах за кордоном, участь у громадських дослідженнях і стипендії.

Австрійська компанія на території Житомирської області планує за 2 роки збудувати підприємство з виробництва біоетанолу, олії і корму з кукурудзи.

В ОДА наголошують, що підприємство високотехнологічне і безвідходне. На першому етапі заплановано створення 100 робочих місць. Крім цього, на підприємстві буде встановлена сонячна електростанція. Проектна потужність заводу — переробка 285 тис. тонн зерна кукурудзи та отримання готової продукції в обсязі 300 тис. тонн біоетанолу в рік.