20 листопада 2017, 14:07, Посівна

Попелиці загрожують посівам озимих на Донеччині

Чисельність шкідника дуже велика і, якщо погодні умови в зимовий період сприятимуть його успішній перезимівлі, у весняний період сільгоспвиробники області можуть мати проблем із захистом своїх посівів від цього та інших шкідників та хвороб, повідомляє Департамент АПР Донецької ОДА.

Станом на другу декаду листопада розвиток рослин озимих культур проходить при оптимальних погодних умовах осіннього періоду. Випадання опадів на всій території області у першій декаді листопада (99-141% від норми) суттєво покращили вологозабезпечення ґрунту, а теплий температурний режим позитивно вплинули на ріст і розвиток рослин озимих культур по всіх попередниках.

Станом на 10 листопада сходи одержано на всіх висіяних площах регіону. Рослини знаходяться у фазі кущіння, добре формують вторинну кореневу систему. Рослини сформували добрий стеблостій (до 3,0 -3,5 стеблин на рослину) при добре розвиненій  вузловій кореневій системі (4,0-6,2 шт/рослину).

Нагадаємо, за даними карти «Посівна Онлайн 2017/18» озимими зерновими у області засіяно 328,48 тис. га, при цьому, озимою пшеницею засіяно 320,6 тис. га площ.