17 листопада 2017, 17:42, Україна

Відбулась перша міжнародна соєва конференція

В заході взяли участь наукові установи НААН України, виробники та переробними сої асоціації «Укроліяпром» та «Української асоціації виробників і переробників сої», представники ЗМІ, профільні журнали. Від департаменту агропромислового розвитку Київської обласної державної адміністрації взяли участь Степанова Тетяна – в.о. начальника відділу рослинництва та інженерно – технічної роботи та охорони праці, Потапенко Кирило – головний спеціаліст відділу.

У процесі роботи були розглянуті питання призначені аналізу та перспективи сегменту сої та продуктів її переробки в світових тенденціях, розглянуто потенціал України , можливості його росту, вплив факторів ціноутворення на внутрішній та світовий ринки.

Особливу увагу було приділено лабораторному контролю за якісними показниками та безпечності сої та продуктів переробки за період 2015 – 2017 роки, а також новітні методи контролю якості., інноваційним технологіям переробки сої.

Крім того, було детально інформовано про асортимент переробленої продукції,технологічні новини та розробки, акцентовано увагу на особливості виробництва продовольчого шроту та перспективні способи отримання продовольчого білку.

Робота міжнародної конференції 16 листопада була присвячена детальному аналізу процесу оптимізації отримання продуктів переробки сої та вимогам до випробувальним лабораторіям. Розглянуто технологію безвідходної нейтралізації масел та жирів, використання соєвого масла для отримання купажів. Приділено значну увагу високобілковим продуктам із сої, економічну вигоду та перспективи даного напрямку в Україні. Крім того розглянуто нові законодавчі акти по метрології.

Всі учасники заходу отримали нові знання пов’язані з вирощуванням, переробкою, а також по напрямкам лабораторних досліджень та правовим питанням, мали можливість порівняти різні методики досліджень та зробити зважені висновки.

За даними: Департаменту Агропромислового Розвитку