17 листопада 2017, 15:58, Україна

Відкрито освітній конкурс для молодих аграріїв

Його ініціатор — Фонд Бориса Колеснікова, найбільша в Україні благодійна організація, яка підтримує студентів технічних спеціальностей.

Церемонія відкриття пройшла в столичному Національному університеті біоресурсів і природокористування України, а до проекту приєдналися всі провідні профільні вузи країни.

Завдяки новій освітній ініціативі Фонду, студенти з агроспеціальностей можуть заявити про себе, представити свої розробки та проекти кращим представникам галузі, і отримати можливість вирушити на Міжнародну сільськогосподарську виставку Fieragricola 2018 у Верону.

Президент Фонду Борис Колесніков зазначив, що проект «Агро 2018» проводиться вперше і підкреслив, що вітчизняний АПК потребує молодих грамотних кадрів, нові підходи і технології ведення господарства.

«Агро 2018» проводиться в кілька етапів: на конкурсантів чекає написання мотиваційного есею (в листопаді) і презентація власного проекту (в грудні). Взяти участь у конкурсі можуть студенти денної форми навчання всіх аграрних вузів України. Всі охочі повинні зареєструватися в проекті на сайті благодійного Фонду www.kolesnikovfund.org до 8 грудня включно.

Тридцять переможців конкурсу в лютому 2018 року поїдуть в Італію, на Міжнародну сільськогосподарську виставку Fieragricola 2018. Там їх чекає відвідування тематичних павільйонів з сільськогосподарськими машинами, устаткуванням і технікою, нові технології ведення господарства, добрива, фітофармацевтика, передові ідеї тваринництва, розведення і селекції, ветеринарії, а також технології, пов'язані з використанням продуктів сільського господарства.