16 листопада 2017, 16:18, Технології

Нові технології можуть викорінити недосконалі сільськогосподарські культури

За словами вчених британського університету, незадовільні, зіпсовані культури можуть бути знищені або ж вилікувані роботами, які стежать за полями, щоб до збирання урожаю культура стала ідеальною.

Директор Британськго Національного центру по прецизійному сільському господарству професор Саймон Блекмор сказав, що він хотів би, щоб до 2020 року такі технології з'явилися на фермерських полях.

«Я намагаюся розробити абсолютно нову систему механізації сільського господарства на основі невеликих інтелектуальних машин. Ми розробляємо лазерне прополювання, із застосуванням крапель пестицидів, де 100% хімічної речовини потраплятиме на лист, також надаватимуться дані, за якими ми можемо оцінювати продукт в момент збору врожаю», — пояснив він.

Від 20% до 60% урожаю викидається в момент збирання, тому що ніхто не купуватиме зіпсовану продукцію.

Фермери в даний час збирають урожай за один раз, що призводить до того, що до 60 відсотків врожаю витрачається через те, що продукт не досконалий або не готовий до збирання.

Очікується, що поява нових технологій скоротить кількість відходів, підвищить ефективність і загальну продуктивність на фермі.

Крім даної розробки заплановані дослідження деяких інших спеціалізованих модулей, наприклад, датчик для визначення зрілості винограду з флуоресцентним світлом.