21 грудня 2016, 10:27, Добрива

Ostchem обіцяє поповнити своїми працівниками ряди безробітних

У своєму повідомленні ЗМІ представники холдингу Ostchem говорять про майбутнє масове скорочення персоналу хімічних підприємств, які займаються виробництвом азотних добрив.

«У зв’язку з тим, що Україна не здатна захистити внутрішній ринок азотних добрив від безконтрольного демпінгу російського імпорту, підприємства Ostchem будуть змушені розпочати масові скорочення працівників через вимушене згортання виробництва», — говориться у цьому повідомленні.

Представники компанії повідомляють, що бездіяльність Кабміну у справі захисту внутрішніх ринків може призвести до загибелі усієї вітчизняної хімічної індустрії. У цьому випадку ряди безробітних поповнять 40 000 працівників азотної галузі, а економіка України зазнає значних збитків. Лише введення суттєвих, а не формальних, розмірів мита на імпортні добрива, дасть українським підприємствам шанс на виживання — говориться у повідомленні Ostchem.

За даними холдингу, у 2015 році імпортні добрива займали близько 31% загального обсягу ринку, а в 2016 році цей показник перевищив 45%. У наступному році прогнозується збільшення частки імпорту до 51%. Це призведе до зупинки українських підприємств — на сьогодні 4 заводи по виробництву добрив із 6 уже зупинили свою роботу. Відповідні звернення уже направлені для розгляду посадовцям, у тому числі прем’єр-міністру Володимиру Гройсману та міністру економічного розвитку і торгівлі Степану Кубіву.