17 листопада 2017, 11:08, Технології

Fendt представив проект роботизованої системи MARS на Agritechnica-2017

Основним завданням MARS є точне планування, контроль і документування посіву кукурудзи. Сівбу здійснюють від 6 до 12 роботів, об'єднаних в комплекс, а збір і аналіз даних відбувається за допомогою хмарних технологій. Причому цей процес - цілодобовий, завдяки застосуванню супутникової навігації і системі управління даними в хмарі. MARS дозволить спрямувати зусилля аграріїв конкретно на кожну рослину, зробивши максимально ефективними процеси сівби, захисту та внесення добрив. Сівбу можна здійснювати 24 години на добу, 7 днів на тиждень.

 

Застосування роботизованої системи дозволить також економити ресурси і вирішити ряд екологічних проблем. Роботи не виробляють шуму і працюють на акумуляторах, тому знижуються викиди CO2 в атмосферу. Витрати енергії скорочуються на 70%. Крім того, роботи не вимагають застосування палива і мастил.

Дуже важливо, що використання роботів дозволяє вирішити нагальну проблему рослинництва — ущільнення ґрунту. Завдяки шинам збільшеного розміру тиск на грунт мізерно малий і складає всього 200 г /.

Передбачається, що перші пілотні проекти з впровадження системи MARS будуть реалізовані в окремих підприємствах Європи і Африки, що будуть обрані за підсумками конкурсу.