16 листопада 2017, 19:00, Техніка

Електротрактор компанії Fendt на виставці Agritechnica 2017

Випуск подібної моделі трактора саме на часі в умовах посилюються вимог до викидів СО2, а також з урахуванням необхідності економії енергії та зниження шуму.

Заявлена ​​вихідна потужність Fendt e100 Vario - 50 кВт, при цьому трактор легко може експлуатуватися в нормальному режимі повний робочий день (до 5 годин) без підзарядки.

Джерело енергії в тракторі - літій-іонний акумулятор ємністю 650 В, з ємністю близько 100 кВтг, який заряджатиметься до 80% всього за 40 хвилин.

Fendt e100 Vario повністю сумісний з будь-якими причіпними знаряддями, тобто дозволяє використовувати як звичайні (гідравлічні), так і електрифіковані знаряддя. Новий трактор оснащений двома AEF-сумісними силовими інтерфейсами для електрообладнання. Залежно від поставлених перед трактором завдань, батарея в тракторі Fendt e100 Vario в разі необхідності забезпечує короткочасне підвищення потужності до 150 кВт. На тракторі є стандартний вал відбору потужності, а також класичне гідравлічне управління для причіпного або навісного обладнання.

Багато європейських ферми самостійно генерують енергію з відновлюваних джерел (біогаз, сонячна і вітрова енергія), і для таких фермерів новий електротрактор від Fendt буде дуже вигідним придбанням. Адже при експлуатації цього трактора можна забути про витрати на паливо, моторні масла, фільтри та інші витратні матеріали. Також дана модель стане просто знахідкою для установ, що здійснюють різні роботи в межах міста і житлових районах: Fendt e100 Vario абсолютно безшумний, екологічний та економічний.