11 листопада 2017, 10:02, Світ

Європейська комісія вчергове не спромоглася ухвалити рішення щодо гліфосату

Про це повідомив сайт FarmingUK.

Причина відсутність кваліфікованої більшості держав-членів. Це сталося після того, як під час голосування «утрималася» Нмеччина. Оскільки ця країна охоплює 16% населення Європи, у підсумку так званої кваліфікованої більшості не вдалося досягти. Це поняття полягає в тому, що пропозиція має дістати схвалення (або відмову) від 55% країн Європейського Союзу, в яких мешкає щонайменше 65% населення.

Загалом голоси розподілилися так:

«За» проголосували 14 країн (36,95% голосів): Велика Британія, Чехія, Данія, Ірландія, Іспанія, Угорщина, Нідерланди, Словенія, Словаччина, Фінляндія, Естонія, Латвія, Швеція та Литва.

«Проти» проголосували 9 країн (32,26% голосів): Бельгія, Франція, Хорватія, Греція, Італія, Кіпр, Люксембург, Мальта й Австрія.

«Утрималися» 5 країн (30,79% голосів): Болгарія, Німеччина, Польща, Португалія та Румунія.

Тому за пропозицією європейського виконавчого органу «справу» щодо гліфосату тепер буде передано апеляційному комітету, який має оголосити про своє рішення до кінця листопада.

Нагадаємо, що країни-члени ЄС мають лише п'ять тижнів до закінчення терміну діючої ліцензії на гліфосат 15 грудня. Європейська Комісія вже давно намагається зібрати кваліфіковану більшість, необхідну для прийняття рішення. Черговий раунд голосування знову провалено.