9 листопада 2017, 13:12, Посівна

Стан посівів озимих залежить від регіону вирощування

Так, на Херсонщині сходи озимих отримали незадовільні, деякі аграрії вже зараз задисковують поля та будуть їх пересівати навесні. Більшість господарств сіяло озимину у суху землю, сподіваючись на осінні опади, проте дощів, які б виправили ситуацію, так і не дочекалися.

А от на Київщині ситуація зовсім інша.

«Озимих по області посіяно мало, бо через дощі не було змоги зібрати урожаї з багатьох полів. Відсоток сходів дуже великий. Дощі пішли вчасно, а зараз погода досить тепла, тому озимі почувають себе якнайкраще», — коментують тамтешні агрономи.

Також на стан сходів озимини не скаржаться і на Полтавщині.

«У нас озимі у доброму та задовільному стані, наразі сходи пшениці у фазі 3 листочка. Кажуть, що по області сходи отримано лише на половині площ. І у нас приблизно так, але сходів подекуди немає не через проблеми, а тому, що сіяли на тих площах пізніше, тож чекаємо, що скоро озимина зійде на тих полях. Буде трішки відставати у розвитку, але то не дуже велика біда», — говорить Дмитро Гришко, головний агроном відділку 2 СТОВ «Агрокрай».

На Кіровоградщині, хоч великих дощів там і не бачили, сходи озимих вважають задовільними.

«На сьогоднішній день у нашому районі стан озимих добрий, на тверду четвірку. Озимих взагалі сіємо не багато, бо останні врожаї не порадували, у минулому році по 18 ц дало. У цьому році посіяно до 100 га, враховуючи ячмінь і пшеницю. Опадів як таких не було. У кінці вересня останні дощі були», — каже агроном ФГ «Іщенко».