6 листопада 2017, 16:30, Україна

У Херсонській області планують побудувати завод з переробки сорго

Як повідомляють у Херсонській ОДА, проект спрямований на впровадження вирощування сорго на Херсонщині. Протягом кількох місяців після підписання угоди про співпрацю «УКРСОРГО» планує побудувати переробний завод на території області.

«Ми спілкувалися на цю тему з фермерами південних областей. І побачили, що саме у ваших, херсонських, людей  горять очі, саме вони зацікавлені у вирощуванні сорго», — пояснив Ярослав Бардин, генеральний директор Науково-виробничого товариства, на зустрічі з представниками ОДА.

Наразі ТОВ «НВТ «УКРСОРГО» активно працює з аграріями Дніпропетровської області. Але вирощування, переробка та експорт такої культури як сорго з часом стає все актуальнішим, тому співробітництво «УКРСОРГО» та херсонських фермерів буде вигідним для обох сторін.

«Останніми роками у зв’язку із підвищенням посушливості клімату в степовій зоні України значно зросла потреба в розширенні посівів посухо- і жаростійких культур. Однією із придатних до таких умов культур є сорго. Тому його вирощування у нас є економічно доцільним і агрономічно обґрунтованим», — зауважив Євген Рищук, заступник голови облдержадміністрації.