6 листопада 2017, 11:00, Насіння

Чимало аграріїв Луганщини сіють насіння сумнівної якості

Про це повідомляється на сайті Управління.

Загалом же для своєчасного завершення комплексу польових робіт восени поточного року, аграріями Луганщини було підготовлено понад 50 тис. тонн насіннєвого матеріалу озимих культур.

З метою зменшення обігу не якісного насіннєвого матеріалу озимих культур та визначення стану процесу сертифікації, спеціалісти Управління здійснювали заходи з питань дотримання законодавства України у сфері насінництва при сівбі насіння озимих культур під урожай 2018 року.

У ході моніторингу встановлено що з 258 агроформувань, які взяли участь у моніторингу, 178 (69%) здійснили висів насінням озимих культур без документів, які б підтверджували походження насіннєвого матеріалу, його сортові та посівні якості.

Під час проведення заходу сільгоспвиробникам області отримали також консультативну допомогу щодо порядку та умов ведення насінництва під час заготівлі та використання насіння озимих культур.

За підсумками надання консультативної допомоги 60 господарств дотримались рекомендацій фахівців Держпродспоживслужби і придбали понад 1400 тонн насіння озимих культур з відповідними нормативними документами, які підтверджують якості посівного матеріалу, оскільки якісне насіння в комплексі з сучасними агротехнічними заходами, є гарантією хорошого урожаю сільськогосподарських культур.