3 листопада 2017, 09:47, Світ

Французи закликають скорочувати об'єми використання пестицидів

Фахівці Університету Бургундії і Франш-Конте дослідили 946 французьких господарств та встановили, що у більшості використання отрутохімікатів під час вирощування культур можна скоротити на 42%, без зниження продуктивності та втрат врожаю, повідомляє agroxxi.ru з посиланням на The Guardian.

Так за словами вчених об’єми використовуваних аграріями гербіцидів можна знизити на 37%, фунгіцидів на 47%, а інсектицидів на 60%.

Науковці закликають шукати альтернативні шляхи підвищення врожайності та стійкості рослин шляхом використання стійких сортів, контролюючи строки сівби культур та внесення добрив, а також впроваджуючи системи точного землеробства.

Нагадаємо, за даними The Guardian, Франція планувала на половину скоротити використання пестицидів у сільському господарстві до 2018 року, але, за даними агентства Reuters, в 2015 році країна відклала дедлайн ще на 10 років.

Однак, як повідомляє видання Turkey Telegraph, за останні п'ять років використання пестицидів зросла на 18%, що негативно вплинуло на якість питної води у країні.

За словами Муньє-Жола, більшість аграріїв вважає пестициди єдиним засобом підтримки врожаю, разом з тим використання деяких з них у надмірній кількості може негативно позначитись на якості сільськогосподарської продукції та екології в цілому.