2 листопада 2017, 13:45, Насіння

На українському ринку з’явились чорні гібриди кондитерського соняшнику

Цій події  була присвячена прес-конференція, організована компанією NuSeed. На запитання журналістів відповідали Патрік Дітеріч, генеральний директор NuSeed у Європі, Ігор Савінський, керівник компанії NuSeed у країнах СНД, Максим Бернацький, директор ТОВ «Рост-Агро», і Микола Шепеля, представник компанії «NuSeed Україна».

Насамперед спікери зазначили, що незважаючи на досить значну місткість українського споживчого ринку кондитерського соняшникового насіння, в аграрному виробництві навіть складно виділити його в певний сегмент. Адже точної статистики у вирощуванні кондитерського соняшнику немає. Водночас, за дослідженнями експертів, практично весь вирощуваний в Україні кондитерський соняшник сортовий.

Як зазначив у коментарі для SuperAgronim.com Ігор Савінський, зараз уже нікого не потрібно переконувати в тому, що гібридний соняшник кращий, ніж сортовий. Тому українські аграрії зачекалися виходу на ринок гібридів кондитерського соняшнику, та ще й із насінням чорного кольору. Саме такого, який любить вітчизняний споживач.

Нові гібриди презентував Патрік Дітеріч. Він зазначив, що Україна є першою серед так званих країн СНД, де відбувся запуск Onyx. Гібриди N5LM307 (Clearfield®) та N6LM304 (Clearfield Plus) вже пройшли державні сортовипробування і реєстрацію. За його словами, головні ознаки обох сортів це великий розмір зерна, приваблива чорна оболонка і надзвичайний смак те, що найбільше цінується у процесі переробки та обсмажування.

До слова, гібрид Onyx 304 буде доступний для широкого ринку, а Onyx 307 буде вирівняно для кінцевого ринку переробки та обсмажування за спеціальними контрактами для виробників.