31 жовтня 2017, 07:50, Посівна

Аграрії повідомляють про масове нищення сходів озимих культур

Дмитро Гришко, агроном з Полтавщини, розповідає: нахабна поведінка місцевих мисливців не має меж. На декотрих ділянках полів сходи озимих знищені повністю.

«По деяких полях вже не колії накатані, а цілі рови, останні дні йдуть дощі, ось за вихідні випало близько 20 мм опадів. Земля волога, то ви уявіть, що на тому полі робиться, коли по ньому отак їздити туди-сюди. Одне поле ріпаку є в нас, там весь край колесами перетовкли, є поле з пшеницею, де хтось до лісу навпростець їздить, то там впоперек усього поля вирвана колесами пшениця. Хоч вночі став охорону, бо вже нерви не витримують», — розповідає Дмитро Гришко.

Через нічні полювання у посівах озимих аграрії втрачають мільйони
Читати по темі

Олексій Новохатько з Обухівського району на Київщині також повідомляє SuperAgronom.com про втрати у посівах озимих. Проте нищать сходи не тільки мисливці, але й ті особи, які поруч з полями господарств проводять заготівлю лісу.

 

«У моєму випадку то не мисливці, а особи, що дрова по лісосмугах заготовляють. Це відбувається щорічно. Крім того ще й мисливці. Ті на джипах за усім живим ганяють теж завдаючи значних збитків», — розповідає Олексій Новохатько.

У Чернігівському районі на Запоріжжі ситуація з нищенням посівів озимих також турбує місцевих аграріїв.

«Час від часу у посівах озимих можна бачити сліди від автомобільного транспорту мисливців. Цей факт обурює місцевих. Не ставлячи до відома орендарів, вони влаштовують нічні полювання на диких тварин. В результаті страждають сходи… Така ситуація спостерігається уже не один рік», — повідомляють працівники одного з господарств Чернігівського району на Запоріжжі.