30 жовтня 2017, 07:44, Україна

Вчора Закарпатська область постраждала від негоди, сніг та шквальний вітер наробили лиха

Повалені дерева частково перекрили автомобільний рух на Яблуницькому перевалі в Карпатах. Населені пункти Рахівського району Білин і Кваси, та частково — Ясиня і Рахів через обриви ліній електропередач і короткі замикання повністю без електроенергії. Про це на своєму офіційному сайті повідомив глава Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, передає  24tv.ua.

«На Яблуницькому перевалі на кордоні Закарпаття та Івано-Франківської області повалені дерева частково перекрили автомобільний рух. На місце виїхали співробітники ДСНС, які звільняють проїзд за допомогою спецзасобів», — повідомляє Геннадій Москаль.

Разом з тим, посадовець зазначив, що в результаті дощів рівень води в річках піднявся, однак загрози виходу на заплаву немає.

Нагадаємо, аграрії Закарпатської області досі не завершили збирання врожаю пізніх культур. Необмолоченими залишились 18,1% площ під кукурудзою, 23,3% соняшнику та 15,5% площ під соєю. Наразі. у зв'язку з сильними зливами темпи збиральних робіт. Озимою пшеницею залишилось засіяти ще 6,6 тис. га площ.