28 жовтня 2017, 13:15, Урожай

У Астарті триває збирання врожаю пізніх та технічних культур

Жнива у східних виробничих підрозділах просуваються швидше, ніж на західних агрофірмах, де з огляду на підвищену вологість збирання почалося пізніше, повідомляє прес-служба компанії.

Збирання соняшнику вже завершено, його середня врожайність на Сході становила 2,2 т/га, на Заході — 3,3 т/га. Цього року стресові погодні умови у Полтавській області призвели до зниження врожайності більшості вирощуваних культур.

«У той же час, на Заході ситуація з посівами була оптимальною. Валова врожайність культур в господарствах західного кластеру відповідає прогнозам компанії: кукурудза — на рівні 10 т/га, соя — 2,6 т/га, цукрові буряки — 60 т/га. Таким чином, поточна середня врожайність сої в компанії складає понад 2,1 т/га, кукурудзи — 7 т/га, цукрових буряків — 50 т/га», — повідомляють у компанії.

У цьому сезоні Астарата також реалізує масштабні зміни у системі збору та транспортування цукрових буряків. Компанія переходить на використання самоходних гусеничних навантажучів ємністю понад 40 м. куб. замість вантажних автомобілів. Даною технікою вже повністю забезпечені західні виробничі підрозділи та частина східних.

За словами операційного директора Желько Ерцега, такий підхід має багато переваг, серед яких: оптимізація кількості транспорту, задіяного у зборі, зменшення ущільнень ґрунту, якісніше формування кагатів та краще збереження врожаю.