26 жовтня 2017, 18:25, Україна

Українські агрономи отримують європейські зарплати

За даними щотижневої статистики Work.ua, середній рівень заробітних плат в агросекторі на сьогодні становить 9 800 грн. Але це не межа, якщо мова заходить про конкретні компанії, повідомляє expert-agro.com.

Для прикладу агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» багатьом фахівцям пропонує рівень заробітних плат вищий за ринковий. Так, технолог на ділянці вирощування птиці на старті кар'єри може отримувати 11 000 грн, той же самий фахівець з досвідом — 25 000 грн. Заробітна праця агронома становить від 10 000 грн до 30 000 грн, інженера-механіка — 10 000-17 000 грн; ветеринарного лікаря — 11 000-30 000 грн.

«Ми готові інвестувати в проактивних людей з високим рівнем мотивації — навчати, розвивати, підтримувати їх ідеї», — повідомила, Ксенія Прожогіна, Директор з персоналу та комунікацій агрохолдингу МХП.

Молодий спеціаліст — це можливість додатково заробити… роботодавцю?
Читати по темі

Цікаво, що вказаний рівень заробітної плати відповідає сусідній Польщі — країні, куди щорічно в пошуках кращої роботи виїжджають сотні українців. У МХП кажуть, що готові створювати такі умови, в тому числі і фінансові, щоб українські фахівці могли залишатися в країні, при цьому мати гідну заробітну плату і умови праці.

Потужні українські агрохолдинги забезпечують своїх працівників повним соціальним пакетом, який включає житло, транспорт та покриття частини повсякденних витрат.

На сьогодні аграрна галузь активно розвивається, впроваджує численні інновації та потребує сильних, талановитих фахівців, яким компанії готові платити конкурентні зарплати.