26 жовтня 2017, 13:33, Посівна

Сходи озимих на Чернігівщині вкриті снігом

У ніч на 26 жовтня на території Чернігівщини випали опади у вигляді снігу. Місцеві агрономи ділилися у соцмережах фотографіями вкритих снігом посівів озимої пшениці, подекуди випало до 4 см снігу. Наразі температура повітря коливається в межах 3°С, проте у нічну пору впала нижче нуля, що і спричинило появу снігу. 

Наразі у більшій частині районів області спостерігаються опади у вигляді дощу, а сніговий покрив подекуди уже зник. Юрій Нестеренко, головний агроном ПрАТ «Кремінь», в якому цьогоріч озимі зернові посіяли на площі 900 га розповідає.

«Вночі випав сніг, проте до обіду уже практично скрізь зник. Наразі йдуть дощі. Щодо стану озимих зернових у господарстві, цьогоріч сіяли лише пшеницю, сходи у задовільному стані», — розповідає Юрій Нестеренко

На ближчі дні заморозків на території області не очікується, а зниження температури повітря очікують вночі на вихідних. За оперативною інформацією з областей, наразі опади у вигляді снігу спостерігаються також у Полтавській, Сумській та Житомирській областях.

Нагадаємо, за даними карти «Посівна Онлайн 2017/18», станом на 25 жовтня озимими зерновими на Чернігівщині засіяно 158,4 тис. га площ, проте посівна ще не завершена (пшеницю посіяно на 75% площ).