19 жовтня 2017, 15:36, Урожай

Посіви картоплі у країні зросли, проте площі під овочевими плантаціями зменшились

Згідно даним Держстату, виробничі площі під картоплею в 2017 році, в порівнянні з 2016 роком, зросли майже на 1% до 1,32 млн. га. Відбулось це тільки за рахунок збільшення плантацій в населення на 3%, в комерційних структурах площі під картоплею у поточному році скоротились одразу на 20% до 18,1 тис. га, повідомляє info.shuvar.com.

Ситуація по овочевих плантаціях дуже схожа: цього року виробнича площа під овочами «борщового набору» в Україні становить трохи більше 200 тис. га, що на 2% менше за минулорічний показник. Цікавим є те, що комерційний сектор в 2017 році під вирощування овочів «борщового набору» виділив на 30% меншу площу, тоді, як населення навпаки розширило плантації на 1%.

Найбільше зменшення виробничих площ зафіксовано по столовому буряку та моркві, по цих культурах загальна площа стала меншою на 2,5%, при цьому, скорочення в комерційному секторі і порівнянні до минулого року становить 45% та 35%, відповідно.

В господарствах населення площі під морквою збільшились на 1%, а по буряку майже не змінились. Площі під білоголовою капустою скоротились на 2%, при цьому, комерційні плантації стали меншими на 26%, а населення посадило капусти приблизно стільки ж скільки і в минулому році.

А от по цибулі загальна площа майже не змінилась, хоча в комерційному секторі вона стала меншою одразу на 25%, що цілком було компенсоване зростанням плантацій в населення одразу на 4%.