18 жовтня 2017, 17:00, Техніка

Сівба у шаховому порядку з використанням сівалки Azurit на 10% збільшує урожайність вирощуваних культур

Серед представленої на виставці техніки особливу уагу привернула сівалка Lemken Compact-Solitair 9, яка за один прохід  робить чотири операції:обробіток ґрунту, внесення добрив, зворотнє ущільнення або ж прикочування та посів.

Дана модель уже встигла завоювати авторитет серед аграріїв. Разом з тим, невдовзі на український ринок надійдуть моделі, які уже не перший рік демонструють свою ефективність закордоном, проте для українських сільгоспвиробників досі були недоступні.

«З наступного року ми плануємо провести демо-тур нашої вже давно відомої сівалки Azurit. В Україні вона відома лише по назві, а в Європі її вже продають. Після демо-туру вже плануємо запустити продаж. Це пропашна восьмирядна сівалка, її особливістю є двострочний посів, коли насіння висівається в два суміжні рядки, але не хаотично, а в шахматному порядку. За рахунок того, що насіння не знаходиться одне навпроти одного, воно має більшу площу живлення, більше води, поживних речовин і світла», — розповідає спеціаліст із підтримки продажів «Лемкен-Україна». 

Німецькі дослідники встановили, що саме така технологія дає можливість збільшити урожайність до 10% за рахунок найоптимальнішого розташування насінин в рядку.

«На проведення демонстрацій в господарствах є вже з півсотні заявок, а деякі прогресивні фермери, які знають про успіхи використання цієї технології в Європі, вже готові її купувати без будь-яких додаткових демонстрацій», — додає Олександр Киянець.