18 жовтня 2017, 11:55, ЗЗР

У США створили унікальний препарат, який покриває рослини спеціальною захисною плівкою

Після розпилення препарат створює суцільну плівку мікроскопічної товщини. Плівка абсолютно нетоксична, вона покриває поверхню рослини, включаючи листя, стебло та плоди, тим самим підвищуючи їх стійкість до шкідників та хвороб, заразом знижуючи потребу рослин в пестицидах, повідомляє phoenix-vp.com.

Кевін Чен, генеральний директор фірми Crop Enhancement, яка створила унікальний препарат, що  про проблему можливої ​​резистентності можна не турбуватися, разом з тим, препарат повністю сумісний як з хімічними пестицидами, так і з біопрепаратами.

«Спочатку нас запросила одна відома міжнародна компанія допомогти вирішити проблему масового поширення молі-строкатки, яка за останнє десятиліття завдала величезної шкоди плантаціям какао в Індонезії», — розповідає Кевін Чен.

Вчені дійшли висновку, що найкраще було б знайти спосіб перешкодити молі проникнути всередину плода, проте через резистентність існуючі інсектициди не були достатньо ефективними у боротьбі з шкідником.

Так з'явилася концепція препарату. Ще одним завданням, яку довелося вирішувати розробникам, стала стійкість нового препарату до змивання, адже у вологих тропіках Індонезії через інтенсивні дощі, пестициди швидко змивались, що змушувало місцевих аграріїв обробляти посіви какао кожні 2 тижні, загалом 20 разів впродовж періоду вирощування культури.

«Нам вдалося зменшити частоту обробок з 20 до 4 на рік», — повідомляють розробники.

Нещодавно препарат почали ефективно застосовувати в інших країнах Південно-Східної Азії на плантаціях цитрусових та лохини. Наразі, розробники CropCoat вбачають великий потенціал використання препарату у Китаї, країні, де виробників цитрусових до 2020 року зобов’язують зменшувати використання пестицидів під час вирощування культур.