16 жовтня 2017, 15:00, ЗЗР

Китайці навчились повторно використовувати пестициди

Команда науковців на чолі з професором Ву Чженьяном розробила спеціальну пестицидну добавку, до складу якої входить діатоміт, оксид заліза, магнію та хітозан, дію якої можна регулювати змінюючи рівень рН, повідомляє english.cas.ac.cn.

Дослідження показали, що впродовж вирощування врожаю достатньо всього одного розпилення цього пестициду. У той час як при звичайні пестициди необхідно вносити декілька разів.

Проблема раціонального використання пестицидів є важливою для китайських аграріїв. Лише за один рік Китай витрачає 1 млн тонн пестицидів, з яких понад 60% просто змивається, забруднюючи ґрунт і воду.

Чженьян зазначив, що добавка, яку включили до складу нового пестициду, є магнітною, що дає можливість вилучати пестицид з ґрунту і води.

«Ефект рециркуляції під час наших випробувань демонструє те, 30% залишків пестицидів можна відновити», — повідомляє професор.

За словами вчених, поки що рано говорити про продажі нового пестициду, оскільки вартість наноматеріалів і переробки занадто висока для аграріїв.

«Для нас поки це перший етап дослідження. Ми обов'язково будемо продовжувати модернізацію нового пестициду, щоб зробити його більш ефективним і рентабельним», — підкреслив керівник проекту.