13 жовтня 2017, 09:46, Урожай

Цьогоріч через негоду українські аграрії втратили понад 5 тис. га посівів

Щорічно, внаслідок стихійних явищ сільгоспвиробники країни несуть значні збитки. Про це, 12 жовтня під час круглого столу «Агрострахування — ключовий компонент підвищення конкурентоспроможності сільського господарства»​ зазначила Олена Ковальова​, заступник Мінагрополітики.

«Наразі Україна перебуває в зоні ризикованого землеробства і, тому майже щороку сільгоспвиробники несуть значні збитки від стихійних явищ. Так, до прикладу у 2016-2017 роках було втрачено посівів на площі більше 5 тис. га, відповідно недоотримано значного об’єму зернових. У зв’язку з цим,  аграрії потребують механізмів захисту своєї праці. Одним із інструментів мінімізації збитків для сільгоспвиробників може стати агрострахування. Необхідно поступово прививати культуру страхування ризиків на організованому аграрному ринку», — зауважила Олена Ковальова.

Через негоду на Вінниччині постраждало понад 2 тис. га соняшнику та сої
Читати по темі

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова відмітила, що зараз відбувається процес пошуку тієї моделі агрострахування, яка ближчим часом може бути успішно впроваджена в Україні.