12 жовтня 2017, 10:30, Україна

Студенти аграрних спеціальностей вивчають інноваційні технології

На заході зібралися не лише студенти різних курсів та викладачі столичного аграрного ВНЗ, а й слухачі з інших областей.

Компанія AgriLab представила інноваційний навчальний проект AgriStart
Читати по темі

Ярослав Бойко, PhD, СЕО компанії AgriLab звернув увагу студентів, на те, що на 80% нової техніки, проданої сьогодні, є окремі елементи точного землеробства. Також він розповів про ефективність різних технологій точного землеробства, таких, як диференційоване внесення добрив, що дозволяє зекономити до 40% добрив та збільшити врожайність на 3-20%, змінні норми висіву, які дозволяють економлять 3-9% насіння, а аналіз ґрунту, який підвищує ефективність використання ресурсів до 30% і більше.

У рамках проекту студенти відвідали практичний семінар з використання новітніх технологій для діагностики ґрунту та стану поля, який був проведений на базі ТОВ «Біотех ЛТД» у Бориспільському районі.

Де вони змогли детально ознайомились із принципами роботи та алгоритмами застосування автоматизованих пробовідбірників ґрунту з GPS-прив’язкою, сенсорного обладнання для вимірювання твердості ґрунту, а також — дронів.

Олександр Гайдай, куратор проекту AgriStart наголосив на важливості створення подібних проектів.

«Компанія AgriLab створила проект AgriStart з метою відкриття доступу студентам до сучасних технологій та найкращих світових агрономічних практик. Оскільки, аграрний сектор в Україні відчуває гострий кадровий дефіцит та  потребує висококваліфікованих фахівців, які будуть сміливо впроваджувати новаторські рішення», — підсумував Олександр Гайдай