10 жовтня 2017, 12:00, Україна

Міжнародний форум AGROPORT East Kharkiv 2017 об’єднав аграріїв з усієї України 

Цьогоріч за три дні роботи AGROPORT East Kharkiv аудиторія заходу склала майже 10 000. Безпосередньо відвідувачами заходу та найбільш активними учасниками були Харківська та сусідні області, а також були офіційні делегації від Львова та Херсона.

Рівень Агропорту щороку зростає, відзначають учасники виставки. За шість років Агропорт виріс до майданчика для проведення форумів міжнародного рівня, вважає Михайло Малков, координатор програм розвитку FAO в Україні.

Високу оцінку цьогорічний Агропорт отримав і від губернатора Харківщини Юлії Світличної:

«Динаміка розвитку AGROPORT East Kharkiv відображає динаміку розвитку агробізнесу України. За останні три роки ми стали потужними постачальниками сільськогосподарської продукції на європейські ринки. Але можливостей у Сходу України значно більше», — заявила голова  Харківської облдержадміністрації.

За три дні роботи Агропорт відвідали шість делегацій з південних, західних і східних областей України, а також більше тридцяти представників міжнародних установ.

7 жовтня десятки вітчизняних та закордонних сільськогосподарських автомобілів з’їхалися на демонстраційні покази в рамках Дня поля від  AGROPORT East Kharkiv 2017. John Deere, Mzuri, CASE IH, AMAZONE, KRONE, Lemken, Укрсільхозмаш демонстрували свої переваги перед захопленими глядачами. Серед представлених марок була і продукція Харківського тракторного заводу, що входить до складу компанії DCH, стратегічного партнеру харківського Агропорту.

День поля, організований в рамках Агропорту 2017 на демополях ХНАУ ім. Докучаєва,  співпав з 201-ю річницею університету і став першим заходом такого рівня на ланах навчального закладу.

Разом з тим у ході проведення заходу розпочалася реалізація другого меморандуму, підписаного в перший день роботи Агропорту між Харківською, Херсонською і Львівською областями, про сприяння розвитку агробізнесу на внутрішньому ринку України.

«Відсьогодні ми починаємо підготовку нового масштабного проекту —  «Трипілля», який в 2018 році буде проходити в різних кліматичних умовах, з різними культурами, з різною технікою,  в тому числі з технікою ХТЗ , не тільки в Харкові, а й у Львові і Херсоні», — пояснив Дмитро Титаренко, генеральний менеджер AGROPORT East Kharkiv.

Старт Агропорту 2018 відбудеться навесні. Першим його прийматиме у квітні Львів, далі естафету підхопить Херсон, який зустрічатиме команду Агропорту в липні, а в жовтні AGROPORT East Kharkiv повернеться на свою батьківщину, де і завершиться святкування першого 5-річчя форуму в Україні.