5 жовтня 2017, 13:00, Урожай

Через негоду Вінницькі садівники втратили майже тисячу тонн яблук

Микола Ткачук, директор Департаменту АПР Вінницької ОДА повідомив, що в результаті негоди у Шаргородському, Крижопільському, Піщанському, Тульчинському районах, місцеві господарства втратили майже тисячу тонн яблук. При цьому середній показник урожайності плодових у області цьогоріч майже на третину нижчий у порівнянні з минулорічними показниками, повідомляє vlasno.info.

«З наявних в області 13 тис. га плодово-ягідних культур, зібрали уже половину. Валовий збір складає більше 72 тис. тонн, але ми маємо врожайність нижчу у порівнянні із минулим роком. Сьогодні це 11,3 т/га, тоді як минулого року ця цифра становила 15,0 тонн», — розповів посадовець.

Втрата урожаю через негоду, за словами посадовця, вплине на ціну фруктів — вона зросте.

«Ми виїжджали до Тиврівського району в підприємство «Агро-Еталон». Вони мають потужні фруктосховища більше, як на 16 тис. тонн. Минулого року їхня урожайність була на рівні 15,8 тис. тонн. Вони могли повністю завантажити свої сховища. На сьогодні їхню врожайність треба поділити на два», — додає Микола Ткачук.

Через негоду на Вінниччині постраждало понад 2 тис. га соняшнику та сої
Читати по темі

Збитки завдані аграріям негодою відшкодовуватимуть страхові компанії, якщо фермери застрахували перед тим свій урожай. Відшкодувань з обласного чи державного бюджету на такі цілі нажаль не передбачається.