5 жовтня 2017, 09:00, Україна

Поточний сезон вирощування цукрових буряків для багатьох аграріїв видався одним з найскладніших

Василь Долінський, аналітик сировинних ринків та сільського господарства НАЦУ «Укрцукор» розповідає, наразі найбільша частка валового збору цукрових буряків припадає на господарства Хмельницької та Вінницької областей, повідомляє ukrsugar.com.

«Лідерами за обсягами збору врожаю є Хмельницька та Вінницька області, де викопано 40% від загальної кількості по країні. Серед регіонів, які лише на старті збору цукрових буряків — Миколаївщина. Південь України чекає, доки коренеплоди максимально наберуть вагу, щоб знову стати лідером з урожайності», — відзначає Василь Долінський.

Проте, аграрії налаштовані досить скептично і відзначають, що поточний сезон був одним з найважчих за останні десять років.

«Збір врожаю проходить нормально, маємо перші результати, середня урожайність складає 60,0 т/га. Цього сезону серйозним викликом стала проблема з вологою, за останні 10 років цьогорічна ситуація була найгіршою. Найважчими місяцями були червень та липень, далі дощі покращили ситуацію, наразі маємо помірні опади», — повідомляє Петро Крикливий, директор ТОВ «Турбів-Агро», що на Вінниччині.

Детальніше за ходом збиральних робіт врожаю пізніх культур дізнавайтесь з інтерактивної карти «Урожай Онлайн 2017».