4 жовтня 2017, 14:06, Урожай

На Херсонщині кукурудзу збирають з рекордним показником урожайності — 9,0 т/га

Загалом під кукурудзою у господарстві цьогоріч засіяно 550 га, соя росте на площі 1,2 тис. га, соняшник — 600 га, повідомляє khersonci.com.ua.

Віктор Найдьонов, директор «Асканійського», кандидат сільськогосподарських наук розповідає, поля у господарстві постійно зрошується, проте цьогорічна посуха все ж завдала клопотів. Урожайність нижче прогнозної, хоча показники доволі високі, особливо для умов півдня.

«Дні зараз гарячі в прямому і переносному сенсі: збираємо пізні культури. А вони у нас дозріли одночасно — і кукурудза, і соя, і соняшник. Рік видався надзвичайно складним: затяжна посуха де підкоригувала, а де й поламала всі наші плани. Урожайність різна. Зараз збираємо гібридний соняшник вітчизняної селекції, більше двох тонн з гектара виходить. Соя на зрошенні в цьому році потрапила у спеку, то її урожай не так радує, як торік. Але показники теж непогані — менше 3,0 тони на круг немає! На окремих ділянках і по 3,6 тони намолочуємо», — ділиться Віктор Найдьонов. 

За словами директора «Асканійське»​, нещодавно розпочали збирання кукурудзи, урожайність висока, у порівнянні з середніми по області практично рекордна.

«Кукурудзи на зрошенні за три дні зібрали десь на площі 100 га. Отут можна порадіти: кожен гектар дає до 9,0 тонн зерна! Мабуть, один із найвищих показників не лише в області, а й в усьому Північному Причорномор'ї», — наголошує Віктор Найдьонов.

Паралельно з жнивами, у господарстві сіють озимі культури. Цьогоріч під ріпаком засіяно 700 га площ, вологи вистачає, сходами директор господарства задоволений, каже відмінні! Разом з тим, сіють озиму пшеницю, наразі під культурою засіяно 650 га площ, проте посівна ще триває.