29 вересня 2017, 11:00, Світ

Заморозки у Росії наробили лиха, аграрії втратили колосальні площі зернових

Зона надзвичайної ситуації визначена в межах Боградського, Орджонікідзевського і Ширинського районів Хакасії. Там на початку цього тижня пройшов сильний сніг. Через заморозки загинуло понад 40 тис. га сільгоспкультур. Попередні збитки оцінюють в понад 150 млн рублів, повідомляє info.sibnet.ru.

«Сніг накрив значну частину врожаю зернових та інших сільськогосподарських культур в трьох районах республіки. Для аграріїв це справжнє лихо. Техніка, паливно-мастильні матеріали — усе було готово до збирання. На жаль, спочатку дощі втрутились у хід жнив, а потім повторилася минулорічна ситуація зі снігом», — повідомляє Олександр Башков, голова Мінсільгоспу республіки.

За його словами, прибирання почнеться відразу після того, як техніка отримає доступ на ці поля. Також опрацьовується питання надання матеріальної допомоги та державної підтримки постраждалим підприємствам агропромислового комплексу, в тому числі при підготовці документів для отримання страхових виплат.

Мінсільгосппрод Хакасії готує документи для звернення в Міністерство сільського господарства Російської Федерації і Уряд Російської Федерації для надання фінансової допомоги з федерального бюджету в цілях покриття витрат, що виникли в результаті НС.