13 грудня 2016, 16:00, Насіння

Гібриди кукурудзи UNIQUE DENT від KWS показали на Житомирщині високу урожайність

Про це повідомляє прес-служба компанії на офіційному сайті компанії «КВС-УКРАЇНА».

Нове покоління ранніх зубовидних гібридів UNIQUE DENT компанія презентувала у 2016 році. До нього належать гібриди: КАНЬЙОНС  ФАО 230, КВС 2323 ФАО 260 та КВС 2370 ФАО 280. Унікальність цих гібридів в поєднанні раннього ФАО, швидкої вологовіддачі та ремонтантності.

Дані гібриди проходили випробування на полях Житомирської області, де навіть за умов посухи змогли сформувати урожай на рівні 9,6-12 т/га.

Ці результати показали, що для отримання високих врожаїв кукурудзи в регіоні найкраще підходять гібриди з ФАО 200-300, які б мали зубовий тип зерна та ознаку ремонтантності. На ринку України багато насіннєвих компаній мають гібриди з таким ФАО, але недоліком даних гібридів є низька толерантність до посухи. Тобто гібриди з невисоким ФАО раніше зацвітають і уникають посухи в момент цвітіння, а от за посушливих умов в момент наливу зерна, що припадає на серпень місяць, вони висихають з неповністю формованим зерном в качані, маса тисячі якого буде знижена. З даною проблемою можуть впоратись ремонтантні гібриди, які мають високу стійкість до повітряної посухи саме в момент наливу зерна.