28 вересня 2017, 15:00, Світ

Ураган Марія знищив сільськогосподарську галузь Пуерто-Рико

Протягом кількох годин ураган Марія знищив близько 80% сільськогосподарських угідь країни, найбільше постраждали кавові та бананові плантації, повідомляє agroxxi.ru.

Ураган Ірма залишив жителів США без урожаю овочів та фруктів
Читати по темі

Втрати сільськогосподарської галузі Пуерто-Рико наразі сягають 780 млн доларів.   

Хосе Рів'єра, фермер з південно-східного узбережжя Пуерто-Рико, повністю втратив своє господарство, стихія знищила практично всі 14 тис. бананових дерев, а також посіви ямсу і солодкого перцю

«Іноді під час дефіциту продуктів харчування, ціна на овочеві підвищується з 1 долара до 1,25 доларів. Але сьогодні ніякого підйому цін не буде, бо не буде ніяких продуктів. Коли я почув, як метеоролог сказав, що ураган був переведений з другої категорії спершу на третю, а потім і на четверту категорію, я зрозумів, що сільському господарству в Пуерто-Рико прийшов кінець», — повідомляє Хосе Рів'єра.

Сьогодні Пуерто-Ріко імпортує близько 85% продуктів харчування, а після катастрофічного проходу урагану Марія, ситуація буде ще гірше. Місцеві продукти харчування, колись популярні в продуктових магазинах тепер зникли.

Влада Пуерто-Рико планує поступово відновлювати сільське господарство, паралельно впроваджуючи сучасні технології вирощування, проте більшість господарств повністю втратили урожай, що спричинить голод та гострий дефіцит продуктів у країні.