28 вересня 2017, 11:00, Україна

Через застаріле обладнання третина зрошувальної води не потрапляє на поля

За словами Остапа Семерака, Міністра екології та природних ресурсів, ближчим часом Уряд планує розширити площу зрошуваних земель, та подбати про технічний стан об'єктів зрошувальних мереж повідомляє kmu.gov.ua.

«В останні десятиліття площа зрошуваних земель в Україні зменшилася в рази. Високі втрати води, пов'язані з погіршенням технічного стану об’єктів інфраструктури, а також тривалими застарілими управлінськими підходами», — розповідає Остап Семерак.

За роки незалежності площі під зрошенням скоротились більше ніж у 5 разів
Читати по темі

За словами Міністра, Уряд поставив перед собою завдання розширити  площу зрошуваних сільськогосподарських угідь, щоб підвищити як стійкість агровиробництва до змін клімату, так і загальну продуктивність сільськогосподарської галузі.

Стратегія відновлення роботи та розвитку зрошувальних систем України, має бути реалізована у три етапи та передбачає створення Національної водної ради і басейнових рад, а також містить обов’язкові  цільові індикативні  показники і передбачає збільшення площ зрошення та відновлення водорегулювання системи дренажу.

Нагадаємо, що ухвалення Стратегії відновлення роботи та розвитку зрошувальних систем України, робота над якою триває вже не перший рік, буде ухвалено найближчим часом.

Проект має бути доопрацьований з урахуванням обговорення та оформлений відповідно до вимог Регламенту Кабінету Міністрів і винесений на розгляд Уряду.