27 вересня 2017, 14:35, Україна

До ліквідації наслідків масштабної пожежі на складах боєприпасів у Калинівці долучились аграрії області

Вибухи тривали всю ніч та продовжують лунати і досі. Горить близько 10% площі військового арсеналу. Станом на 13:00 евакуйовано понад 30 тис. місцевих жителів. До гасіння пожежі на складах у Калинівці залучено 2,4 тис. бійців ДСНС та 338 одиниць техніки.

Не байдужими до лиха залишились місцеві сільськогосподарські підприємства. Аграрії області допомагають евакуювати жителів надаючи свою техніку та жилі приміщення, повідомляє Latifundist.com.

Як повідомив директор департаменту соціальної політики компанії «Кусто Агро», всі працівники компанії наразі евакуйовані, проте господарство усіма можливими зусиллями намагається допомогти рятувальникам.

«Наші склади не постраждали, техніка теж відведена в безпечне місце. З приводу полів і збиральних робіт поки не можу сказати. Крім того, надаємо техніку для евакуації місцевого населення», — розповіла вона.

За словами Яни Кавушевскої, керівника соціальних програм і комунікацій «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО» ,компанія активно надає допомогу людям, які потрапили в біду.

«За допомогою до нас, звичайно ж зверталися. І компанії, і самі співробітники збирають кошти, продукти харчування — там зараз досить сильне волонтерський рух. Дуже багато дзвінків з Вінниці надходить і посильну допомогу ми надаємо», — повідомляє Яна Кавушевская.

Компанія «Калинівський Агрохім» («Кусто Агро») на своїй сторінці в Facebook повідомляє, що сільськогосподарська техніка компанії була переведена в безпечне місце, будівлі підприємства мають незначні пошкодження. Наразі господарство веде роботи щодо розміщення у своїх приміщеннях евакуйованих з епіцентру лиха жителів.

«У гуртожитку «Калинівського Агрохіму», що знаходиться на території тракторної бригади с. Байковка, буде проводитися розміщення евакуйованих жителів с. Павлівка, із забезпеченням харчування та медичної допомоги, в разі виникнення такої необхідності», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, господарство «Агро-Зірка», яке розташоване у 800 м від епіцентру пожежі повністю зупинило усі польові роботи, працівників евакуйовано у безпечне місце. SuperAgronom.com продовжуватиме слідкувати за перебігом ліквідації наслідків пожежі на складах боєприпасів у Вінницькій області.