24 вересня 2017, 10:45, Україна

На Львівщині планують розвивати кооперативи з вирощуванні малини

Ґрунтово-кліматичні умови Яворівського району є сприятливими для вирощування ягідних культур. Зокрема, малини.  Наразі культура вирощується на площі понад 20 га. Для забезпечення прибуткового вирощування необхідно отримувати врожай біля 10 т/га. Це вимагає дотримання технологічних процесів.

Особливе значення — якісний і своєчасний полив. Одною із цілей  створення  кооперативу є об’єднання ресурсів для будівництва  сховищ  із зберігання сільськогосподарської продукції.

Андрій  Ярмак, економіст ФАО  розповів про досвід вирощування малини у Сербії — країні, яка є однієї із основних експортерів до країн Європейського Союзу. Де площа під малиною в середньостатистичному господарстві складає 0,5 га. Вирощування малини служить додатковим заробітком  для господарств, а для забезпечення збуту продукції господарства об’єднуються у кооперативи.

Наталія Хмиз, начальник Департаменту АПР наголосила на програмі фінансової підтримки сільськогосподарських товаровиробників, які планують займатися вирощуванням малини, а також про перспективи започаткування господарств із вирощування саджанців ягідних культур.