23 вересня 2017, 13:00, Світ

Російські аграрії не доберуть 2 млн тонн зерна кукурудзи

Про це 22 вересня заявив Петро Чекмарьов, директор департаменту рослинництва, хімізації та захисту рослин Мінсільгоспу Росії, повідомляє ria.ru.

«Наразі збирання врожаю ще не завершено. Інтенсивні дощі значно ускладнюють хід збиральної кампанії зернових. Найгірша ситуація з жнивами склалась у Сибірі та Північно-Західному федеральному окрузі. Також ближчим часом обіцяють сніг, що теж неабияк ускладнює ситуацію», — наголосив чиновник.

Зокрема, за його словами, несприятливі погодні умови вже позначилися на врожаї кукурудзи. Через несприятливі погодні умови аграрії втратять щонайменше 2 млн. тонн кукурудзи.

«Недостатня кількість тепла цьогоріч негативно вплинула на формування урожаю кукурудзи, незважаючи на те, що попередньо ми очікували високих врожаїв», — додав Петро Чекмарьов.

Нагадаємо, станом на 22 вересня російськими аграріями зібрано 117 млн тонн зерна. За словами Олександра Ткачева, Міністра сільського господарства Росії, втрати від загибель озимих зернових цьогоріч становлять понад 1,5 млрд рублів.