20 вересня 2017, 14:00, Урожай

Експерти озвучили невтішні прогнози стосовно цьогорічного врожаю картоплі

За словами Миколи Гордійчука, віце-президента Української асоціації виробників картоплі, перепади температур погано вплинули на якість картоплі при його дозріванні. А тривала посуха сформувала урожай, який наразі погано зберігається. Однак яким насправді буде цьогорічний урожай картоплі, буде ясно лише через два тижні, повідомляє ubr.ua.

«Ми бачимо, що у населення в цьому році практично немає врожаю картоплі. У Львівській, Волинській, Тернопільській областях — головних картопляних регіонах країни дуже мало картоплі. В деяких регіонах досі дуже сухо, в ґрунті йде «грудка», яка травмує коренеплоди, така картопля погано зберігається. Тому поки важко робити прогнози про те, багато чи мало буде картоплі в Україні. Це буде ясно через два тижні», — повідомляє Микола Гордійчук.

6 чинників, що вплинули на цьогорічний урожай картоплі
Читати по темі

Євген Дворник, експерт аграрного ринку УКАБ повідомляє, станом на 1 вересня 2017 року Україні зібрано 15,3 млн тонн картоплі, з них тільки 80 тис. тонн припадає на товар від сільгоспвиробників. 

Зазначимо, що згідно з недавніми прогнозами Європейської комісії, урожай картоплі в Польщі в 2017 році виявиться нікчемним — на 18% нижче торішнього. У Німеччині, яка вважається найбільшим виробником картоплі в ЄС, також зберуть на 5% менше.