19 вересня 2017, 18:20, ЗЗР

Аграрії Франції та Німеччини закликають відновити ліцензію на використання гліфосату

В той час, як громадські організації стурбовані потенційними ризиками для здоров'я після того, агентство по боротьбі з раком Всесвітньої організації охорони здоров'я та Міжнародне агентство з дослідження раку класифікували гліфосат як «ймовірно канцерогенний», повідомляє agroxxi.ru.

«Нам потрібно мати змогу продовжувати використовувати деякі засоби захисту рослин тому, що альтернативних засобів немає», — таку думку висловила французька група виробників олійних культур.

Тим не менш, в серпні Франція проголосувала проти відновлення ліцензування, гліфосату. Голосування Німеччини залежить від результатів виборів 24 вересня. Разом з тим, виробники зернових випустили окрему заяву про те, що позиція Франції була «абсолютно неприйнятною».

«Ми дуже сподіваємося, що з новим урядом з'явиться нове схвалення гліфосату, адже фермерам було б дуже складно, якщо б їм довелося відмовитися від гліфосату», — повідомляє Вольфганг Фогель, голова німецької асоціації олійних культур UFOP.

Громадські дослідження як на рівні Франції, так і на рівні ЄС, говорять про те, що гліфосат не слід класифікувати як речовину, що викликає рак, наголосив Вольфганг Фогель.

Французьке аналітичне агентство Ipsos заявило, що заборона на гліфосат обійдеться французькому зерновому сектору в 1,1 мільярда євро і в 900 мільйонів євро для виноробів.