16 вересня 2017, 11:00, Світ

Через посуху у Бразилії відкладено посівну сої

Несприятливі погодні умови панують у ключових центрах вирощування сої — штатах Мату-Гроссу, Парана і Мату-Гросу-ду-Сул, повідомляє apk-inform.com.

При цьому фермери Парани спочатку планували розпочати посівну 10 вересня, проте, польові роботи поки відкладаються внаслідок сильної посухи. У свою чергу, фермери Мату-Гросу і Мату-гросу-ду-Сул зможуть приступити до сівби олійної лише в кінці найбільш оптимального періоду проведення посівної — після 15 вересня.

За прогнозами місцевих метеорологів, суха погода на більшій території Бразилії збережеться ще протягом, як мінімум ще 10 днів, при цьому опади прогнозуються лише в останній тиждень вересня.

У той же час затримка сівби олійної, на думку місцевих аналітиків, не є підставою для очікувань зниження врожайності соєвих бобів, яка більшою мірою буде залежати від погодних умов в період вегетації олійної.

Разом з тим, ситуація, що склалася може призвести до більш пізнього початку сівби кукурудзи, що потенційно відіб'ється на показниках валового збору культури.