14 вересня 2017, 09:00, ЗЗР

В Китаї розробили гербіциди з сумішшю гліфосату та глюфосинату амонію

У 2010 році перша заявка на реєстрацію продукту суміші гліфосату і глюфосинату амонію була представлена ​​YongNong BioSciences Ltd китайському міністерству сільського господарства, повідомляє agroxxi.ru.

Суміш двох активних інгредієнтів сприяє вирішенню проблеми стійкості бур'янів до гліфосату, але призводить до більш широкого використання глюфосинату амонію, який раніше не був схвалювався до застосування.

В Китаї стає популярним мікрокапсулювання гербіцидів
Читати по темі

У 2014 році асоціація ICAMA ініціювала тест на продукт суміші гліфосату і глюфосинату в якому взяли участь 5 компаній. В недалекому майбутньому новий гербіцид отримають ще більше 10 підприємств.

Нагадаємо, останніми роками в Китаї з'явилося безліч бур'янів, стійких до гербіцидів. Загалом існує 35 видів бур'янів, які стійкі до 10 видів гербіцидів, особливо до гліфосату.

Результати спільного контрольного тесту показують, що правильне змішування гліфосату і глюфосинату амонію розширює спектр дії гербіциду, прискорює швидкість дії препарату та покращує контроль над бур'янами при одночасному зниженні вартості.

Розробники продукту повідомляють, що зареєстровані гербіциди в основному будуть орієнтовані на боротьбу з стійкими бур'янами.