12 грудня 2016, 09:37, Урожай

На Тернопільщині ще збирають кукурудзу, соняшник, сою і цукровий буряк

Така інформація опублікована тернопільсткою агенцією новин «Галас» з посиланням на департамент агропромислового розвитку Тернопільсткої ОДА.

За даними департаменту, наразі зернові культури зібрано на 95% площі, цукровий буряк — на 94,4%, сою —на 94% і соняшник — на 92%. 

Як зазначив Василь Кічак, заступник керівника головного управління агропромислового розвитку Тернопільської ОДА, урожай кукурудзи та буряка завершать збирати найближчими днями. Найбільше буряка під снігом залишилось у трьох районах: Збаразькому, Чортківському та Підволочиському.

За словами чиновника, значно гірша ситуація зі збром олійних культур — сої та соняшника. Збільшення кількості опадів та відлиги призводять до збільшення втрат, а от мороз якраз не стоїть на заваді. Наразі точні дані по втратах невідомі, підсумковий звіт буде подано управлінням до 26 грудня. 

«Це вже не вперше ми стикаємося з такою ситуацією, — каже Василь Кічак. — Торік також довелося збирати врожай у грудні, бо в листопаді була погана погода, тому ми шукали дні, коли можна було б використовувати техніку. Звичайно, теперішні погодні умови сприятливими назвати важко, але якщо вони не погіршаться, то до кінця місяця справимося з усіма роботами.»