4 вересня 2017, 11:00, Посівна

Херсонщина створює оперативний штаб для підтримки посівної

Про це повідомляють у Херсонській ОДА.

Про планування та стан підготовки агропромислового комплексу області до проведення посіву озимих культур урожаю 2018 року в Херсонській області під час засідання колегії облдержадміністрації доповів Олександр Паливода, директор департаменту агропромислового розвитку ОДА.

Олександр Паливода зазначив, що станом на 15 серпня 2017 року за погодженням з районами сформовано структуру посівів озимих культур під урожай 2018 року, яка складається з 559,4 тис. га озимих зернових, них озимої пшениці — 489,7 тис. га  озимого ячменю — 67,6 тис. га, жита — 2,1 тис. га, крім того озимого ріпаку — 46,8 тис. га.

В свою чергу Департамент агропромислового розвитку обласної державної адміністрації має надати сільгосптоваровиробникам практичну, консультативно-методичну допомогу у вирішенні питань забезпечення насіннєвим матеріалом, пально-мастильними матеріалами, засобами захисту рослин та мінеральними добривами.

Через посушливі умови останнього періоду запаси вологи в ґрунті низькі, тому зі своєї сторони  обласне управління водних ресурсів має забезпечити подачу води на проведення вологозарядкових і сходовикликаючих поливів, а також цілодобову безперебійну роботу всієї наявної дощувальної техніки.

Також дізнавайтеся про щоденні зміни у ході посівної кампанії під урожай 2018 р. з інтерактивної карти «Посівна онлайн 2017/18».