Сьогодні, 09:00 Україна

Суффле Агро Україна запускає програму безвідсоткового кредитування аграріїв

Скористатися програмою можуть фермери, які мають в обробітку не менше 100 га зареєстрованого земельного банку. А розрахуватися вже фактично з нового урожаю.

Як розповів Юрій Демченко, керівник Кропивницького регіону компанії, цей рік став випробуванням для всього сільськогосподарського сектору. Саме тому «Суффле Агро Україна» виходить з новою пропозицією для фермерів.

«Ми даємо аграріям можливість придбати якісне насіння соняшника і кукурудзи для весняної посівної, а розрахуватися за нього до 31 жовтня 2025 року. Це — оптимальний термін, щоб зібрати врожай кількох культур і повернути кошти за безвідсотковим кредитом», — розповів фахівець.

Він додав, що мова йде про кредитування на купівлю всієї лінійки посівного матеріалу «Суффле Агро Україна». Це французька генетика — одні з кращих гібридів на ринку.

«У традиційних банках фермери витрачають багато часу на отримання кредитів із заставою майна. У нашому випадку застава — це майбутній урожай, що значно спрощує процес кредитування. Для аграріїв це актуально, оскільки цього року через спеку вони мають неврожай, а значить — дефіцит обігових коштів. Тому, ми хочемо підтримати їх і дати можливість інвестувати в сучасні технології та збільшити врожайність за рахунок використання якісної генетики», — розповів Юрій Демченко.

Як додав Дмитро Бєлий, керівник Одеського регіону, на сьогодні це єдина така пропозиція на ринку. Вже є перші передзамовлення. Адже аграрії Одещини працюють в надзвичайно ризикованих умовах.

Експерт розповів, що ідея програми була розроблена після ретельного вивчення потреб аграріїв сьогодні, додаючи, що серед переваг мінімальний пакет документів.

«Безвідсотковий кредит у нашій програмі може бути оформлений за допомогою лише фінансової аграрної розписки. Це значно спрощує процес для клієнтів. Якщо для аграрія буде необхідно оформити розписку навіть на невелику кількість, наприклад, на один мішок насіння, ми можемо це зробити, забезпечуючи максимальну гнучкість для будь-яких потреб», — зазначив Дмитро Бєлий.

У компанії «Суффле Агро Україна» наголошують, що розуміють важливість прийнятого рішення, адже цьогоріч значну частку потенціалу врожаю, закладеного з весни, було повністю втрачено.

«Ми зараз бачимо це під час збирання у полі. І розуміємо, що за умови ускладнення видачі пільгових кредитів дуже багато виробників втратять можливість інвестувати. Оскільки підтримка фермерів є ключовою для розвитку аграрного сектора і забезпечення продовольчої безпеки, ми звернулись до нашого інвестора — InVivo Group — із запитом на програму підтримки українських фермерів і дуже швидко отримали згоду на виділення ресурсів під безвідсоткове кредитування. Завдяки цьому аграрії зможуть отримати потужну підтримку посівної 2025 і зможуть зосередитися на головному — вирощуванні врожаю», — розповіла директорка компанії Тетяна Яценко.

Детальніше про програму можна дізнатись у представників компанії.

Олена Басанець, SuperAgronom.com