Сьогодні, 09:00 Технології

Онлайн-сервіс WEAGRO дасть можливість фермерам кукупувати все необхідне в розстрочку

«Ми поставили собі за мету зробити таку опцію для агробізнесу, впровадивши B2B BNPL (buy now, pay later). Отримання розстрочки має відбуватися швидко, день у день, а не протягом тижнів (аналіз або оформлення угод купівлі-продажу)», — каже Павло Матіяш, генеральний директор фінансової компанії Activitis.

Сервіс WEAGRO розрахований на фермера із зембанком до 1 тис. га. Але сервісом вже користуються і великі фермерські господарства.

Річний обіг цих фермерів коливається в діапазоні $0,5-2 мільйонів.

«Це ми для себе ставимо таку планку. Тому я більше схильний відштовхуватися від земельного банку і типажу клієнта, тобто його стабільності і способу ведення бізнесу», — каже Павло Матіяш.
Важливо! В системі встановлені певні обмеження для господарств, які перебувають неподалік зони бойових дій.

Щоб отримати агророзстрочку WEAGRO достатньо мати бажання щось придбати, гаджет та цифровий підпис. І найголовніше — не треба нікуди їхати.

  • Перший етап — фермер залишає заявку на сайті WEAGRO та дає згоду на обробку своїх персональних даних.
  • Другий етап — протягом 30 хвилин фінансова компанія Activitis за допомогою власної скорінгової моделі обробляє дані і визначає ліміт на розстрочку, який готова встановити фермеру.
  • Третій етап — фермер обирає постачальника, серед підключених до платформи (це компанії-виробники, дистриб'ютори обладнання, насіння, добрив тощо) або може запропонувати свого.ґ
  • Четвертий етап — між постачальником та фермером укладається договір купівлі-продажу в розстрочку в межах встановленого ліміту та фермер відразу отримує товар, сплачуючи частинами його вартість згідно умов розстрочки.

Меланія Несмачна, SuperAgronom.com