Сьогодні, 14:44 Україна

Вирощувати медичний канабіс стане простіше: до постанови КМУ №857 внесли зміни

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив Тарас Мельничук, представник уряду у Верховній Раді.

«Внесено зміни до постанови КМУ від 25.07.2024 N 857 «Про затвердження Положення про електронну інформаційну систему обліку вирощених рослин конопель для медичних цілей, переміщення таких рослин, продуктів їх переробки, рослинної субстанції канабісу, вироблених (виготовлених) із них лікарських засобів на всіх етапах обігу та порядок її функціонування». Виключено позиції щодо необхідності внесення до електронної інформаційної системи обліку вирощених рослин конопель для медичних цілей, переміщення таких рослин, продуктів їх переробки, рослинної субстанції канабісу, вироблених (виготовлених) із них лікарських засобів на всіх етапах обігу, відомостей про врожай конопель для медичних цілей, — йдеться у повідомленні.

Крім того, виключено такі позиції:

  • про транзитне перевезення рослин та продукції, виготовленої з них;
  • щодо посадки рослин конопель для медичних цілей та посадки садивного матеріалу конопель для медичних цілей;
  • щодо збору врожаю, сортування врожаю, приведення врожаю конопель для медичних цілей до стану рослинної сировини конопель для медичних цілей.

Натомість передбачено норми щодо зобовʼязання субʼєкта обліку вносити в електронну інформаційну систему інформацію щодо приміщень, де фактично зберігається кожен обʼєкт обліку; категорії насіння та садивного матеріалу конопель; переміщення обʼєкта обліку; щодо операцій зі збору рослинної сировини та обробки рослинної сировини. Поширено операції щодо відбору зразків рослин конопель та фасування готового лікарського засобу на інші об’єкти обліку тощо. 

Меланія Несмачна, SuperAgronom.com