За словами заступниці начальника обласного департаменту агропромислового розвитку Олени Рибакової, у прифронтових громадах не засіватимуть восени озимі культури, бо невідомо чи зберуть врожай в наступному році. Будуть чекати весняну посівну.

Загальна посівна площа 310 тис. га, ранні зернові культури зібрані на 137 тис. га, валовий збір — 287 тис.т, середня врожайність — 2 т/га. Урожайність нижча, аніж в попередні роки, спочатку були заморозки травневі, а потім була засуха", — уточнила Рибакова.

В області розпочали збір пізніх зернових та технічних культур. Соняшник зібрали на площі 45 тис. га, кукурудзу — 8 тис. га, овочеві культури — 5 тис. га.

«З 10 до 25 вересня в державному аграрному реєстрі триває прийом заявок на отримання коштів, які передбачені у бюджеті для підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виплати субсидій на кожну одиницю засіяних угідь», — нагадала вона .

На кожний гектар, який засіяний, для території можливих бойових дій — тисяча гривень, на території активних бойових дій — дві тисячі гривень на кожен гектар.

Олена Басанець, SuperAgronom.com

Інші новини по темі: