17 вересня 2024, 15:00, Урожай

В українських портах підвищилися ціни на фуражний ячмінь на 4-5 $/т

Про це повідомляє ІА «АПК-Інформ».

Так, індикативні ціни попиту підвищились іще на 4-5 $/т і станом на 16 вересня 2024 р. озвучуються в межах 182-190 $/т FOB.

«Ціни на ячмінь переважно підвищувалися слідом за зростаючим інтересом з боку Китаю, відповідно до підвищення прогнозів імпорту даної культури у вересневому звіті WASDE, разом з тим було зменшено світове виробництво ячменю, що також сприяло підвищенню цін, — йдеться в повідомленні.

Аналітики додали, також підвищувальній ціновій тенденції сприяла аналогічна ситуація на суміжному ринку пшениці, стримування продажу аграріями, а також потенційні складності з проведенням сівби озимих в Україні через вкрай посушливу погоду, так як, за повідомленнями Гідрометеоцентру, на сьогодні 70 або й більше відсотків площ, які потрібно засівати озимими культурами, охоплені посухою.

Нагадаємо, на світовому ринку складаються передумови для подальшого зростання цін на кукурудзу. Очікування нижчого врожаю цьогоріч призвело до зміцнення цін на кукурудзу порівняно з іншими зерновими протягом усієї другої половини вегетаційного періоду.

  • У портах зросли ціни на сою на тлі зниження якості врожаю у центральній Україні

Меланія Несмачна, SuperAgronom.com