5 вересня 2024, 17:10, Україна

Верховна рада призначила нового міністра Мінагрополітики

До моменту призначення на посаду аграрного міністра Віталій Коваль був головою Фонду державного майна України. У Фонді він запам’ятався тим, що став ініціатором запуску проєкту ТОВ «Державний земельний банк», який вже отримав від ФДМУ 104 тис. га державної землі і запустив процедуру її здачі в оренду аграріям через систему електронних аукціонів на Prozorro. 

Віталій Коваль народився 28 липня 1981 року. В 2019-2023 роках очолював Рівненську обласну державну адміністрацію. У 2003 році закінчив Тернопільську академію народного господарства за спеціальністю банківська справа (з присвоєнням кваліфікації магістра з банківської справи). У 2017 році здобув ступінь MBA у Львівській бізнес-школі УКУ. У 2021 році — навчався в Aspen Institute Kyiv.

Він — кандидат у майстри спорту з греко-римської боротьби. Перший віце-президент Всеукраїнської федерації греко-римської боротьби, член Національного олімпійського комітету України, віцепрезидент Асоціації спортивної боротьби України.

Одружений. Виховує двох доньок

Коваль отримав посаду голови фракції «Слуга народу» у Рівненській міській раді. 21 листопада 2023 року Верховна Рада призначила Коваля на головою Фонду державного майна України.

Читайте також: Здавав в оренду комбайни, а потім запустив ринок оренди держземель. Що відомо про нового міністра агрополітики Віталія Коваля