1 вересня 2024, 12:00, Техніка

Універсальні ґрунтообробні агрегати набувають популярності через більшу ефективність

Про це повідомили в пресслужбі BEDNAR.

«Це універсальні ґрунтообробні агрегати можуть інтенсивно використовуватися впродовж усього сезону. За їх допомогою ми можемо мілко закрити вологу на глибину 3 сантиметри, а можемо спрацювати на всі 15 сантиметрів вглиб. Тут велика кількість додаткового оснащення — вирівнюючі планки, подрібнюючі котки і це все відмінно працює. Після збирання пшениці, ріпаку, сої чи інших культур ми можемо якісно полущити стерню, посіяти сидерати, а потім тим самим культиватором VERSATILL надійно заробити сидерати у ґрунт», — розповів генеральний директор «ТАС Агро» Олег Заплетнюк.

Конструктивні особливості культиваторів VERSATILL та ряд різного обладнання та робочих органів дозволяє цим агрегатам виконувати різні задачі протягом року. Так в «ТАС Агро» для передпосівного обробітку культиватори VERSATILL оснащуються стрільчатими лапами та передньою вирівнювальною планкою CRUSHBAR. А для стерньового обробітку після жнив культиватори переоснащують на долота та подрібнюючий коток TRASH CUTTER.

Олег Заплетнюк додав, що багато агрокомпаній для виконання таких операцій використовують переважно дискові агрегати, але такі лапові моделі як VERSATILL є набагато ефективнішими.

«Дисками ви можете подрібнити пожнивні рештки, але ви ніколи їх рівномірно не розподілите. Вони фактично працюють, мов коток. Натомість VERSATILL якісно розподіляє подрібнену солому по полю, додатково вирівнюючи його поверхню. Це ідеальні умови під подальші операції, в тому числі під сівбу. Ми проаналізували усі наявні на ринку культиватори такого типу і зрозуміли, що якраз VERSATILL є оптимальним рішенням», — резюмував Олег Заплетнюк.

 

Олена Басанець, SuperAgronom.com