30 серпня 2024, 10:30, ЗЗР

Комплексна передпосівна обробка насіння є ефективним рішенням для аграріїв

Про це йдеться в блозі «Від ідей до рішень: еволюція ALFA Smart Agro у розробці протруйників» на Latifundist.com.

Поява нового сервісу пов’язана із активним розвитком портфелю протруйників ALFA Smart Agro. У 2023-2024 роках український розробник ЗЗР вивів на ринок три нових протруйника для зернових: фунгіцидний — Авіценна Плюс, інсектицидний — Клондайк, інсекто-фунгіцидний — Стеліум Ультра.

Водночас ряд продуктів, які аграріям знайомі вже давно, посилюють позиції на ринку. Наприклад, кожен п’ятий гектар зернових, де застосовуються інсекто-фунгіцидні протруйники в Україні — це площі препарату ALFA Smart Agro Кантаріс. Він є другим за популярністю продуктом в даному сегменті. А площі застосування інсектицидного протруйника Командор Гранд за рік виросли на 20%.

«Конкуренція в сегменті препаратів для захисту насіння завжди буде дуже високою. Адже агровиробники прагнуть застосовувати перевірені рішення, формувати якісну основу для подальшої технології вирощування. ALFA Smart Agro створює інновації, пропонує аграріям відповіді на нові виклики, і при цьому має високий рівень експертизи в розробці протруйників та виробництві, найвищий в Україні. Тому наш активний розвиток в цьому напрямку є закономірним», — говорить Тетяна Мосендз, комерційний директор ALFA Smart Agro.

За словами Тетяни Мосендз, найближчими конкурентами ALFA Smart Agro в сегменті протруйників є мультинаціональні виробники — за ефективністю, впровадженням інноваційних рішень тощо.

 

Олена Басанець, SuperAgronom.com